logga_1024x225.gif
      Tatuerings-borttagning.se
Hem Blekning / borttagning tatuering Hur fungerar laser? Kontakt

Borttagning tatuering / blekning tatuering

 

Tatueringar är mycket populära idag, och många kan ångra sin tatuering efter en tid. Nu är det möjligt att med laser ta bort tatueringar genom att laserljuset helt enkelt slår sönder färgpigmentet med ljusvågor utan att skada huden. Vår Q-switchade YAG-laser bleker bort de flesta färger effektivt och metoden är internationellt dokumenterad. 

 

Anledning till att man vill ta bort sin tatuering kan vara många…

 Har tröttnat på sin tatuering

 En tatuering som är dåligt utförd

​Sitter på fel ställe

 Namn på före detta pojk eller flickvänner

 Vill göra en så kallad cover-up (täcka över med en ny tatuering)

 

Försvinner taueringen helt?


De flesta tatueringar försvinner helt men ibland kan pigmentrester eller skuggor synas. Man kan aldrig garantera att 100% av tatueringen försvinner helt och hållet då vissa faktorer såsom vilka och antalet färger som används, hur djupt tatueringen sitter och hur länge den har suttit påverkar slutresultatet.

Hur många behandlingar behövs?


Borttagning av tatueringar består av flertalet behandlingar, oftast behövs sex till åtta för professionella tatueringar och en till tre för amatörtatueringar. Det ska gå mellan 6-8 veckor mellan behandlingarna för att kroppen behöver den tiden för att kunna transportera bort färgpigmenten som frigörs efter behandling.


Vilka och antalet färger i tatueringen

 Hur gammal tatueringen är – Hur djupt den sitter

 Hur stor tatueringen är

Det ska gå ca 6- 8 veckor mellan varje behandling då kroppen behöver denna tid för att transportera bort färgpigmenten som frigörs efter behandling.

Hur går behandlingen till?

Det är viktigt att du inte är solbränd när du ska genomgå behandlingen. Behandlingen tar vanligen mellan 10-30 minuter beroende på tatueringens storlek eller antalet tatueringar. Själva behandlingen upplevs ofta som stötar men upplevs oftast inte jobbig. Det behövs oftast ingen bedövning, är du smärtkänslig så kan bedövningssalva rekommenderas. Du kommer att ombes att bära skyddsglasögon under behandlingen.

 

Hur ser det ut efter behandling?

Direkt efter behandlingen kommer tatueringen att ha en vit yta och vara svullen. Den vita färgen blir röd inom tio till 30 minuter och därefter bildas en sårskorpa och man kan också få blåsor i området. Området kommer att täckas med en antibiotikasalva och ett lättare bandage i ett par dagar.

Under de nästkommande två till tre dagarna är blåsor inte ovanliga och sårskorporna blir tjockare. Det tar sju till tio dagar för sårskorporna att läka och under tiden ska antibiotisk salva strykas på två gånger dagligen. Efter två veckor kan man se att tatueringen bleknat. Efter 6 veckor kan området vanligen behandlas igen. Under de närmsta fyra veckorna kommer tatueringen att blekna allt mer. Fyra till sex veckor efter behandlingen ska man undvika solen.

Risken för ärrbildning vid laserbehandling är minimal. Däremot kan nålsticken efter tatueringen träda fram efter blekningen av färgpigmenten.

Finns det några risker med att bleka bort en tatuering?

Det finns inga kända komplikationer, vi avråder dig dock som är gravid eller ammande, om du äter blodförtunnande medicin eller lider av någon allvarlig sjukdom.


Har du tagit beslutet?

När du är redo så är det dags att ta kontakt med oss för en kostnadsfri konsultation. Försök aldrig att avlägsna en tatuering själv. Det bästa och skonsammaste sättet är med vår moderna Nd:YAG laser med 2 olika våglängder för både mörka och ljusa färgpigment och är väldigt skonsamt mot huden och samtidigt effektiv med sina extremt korta pulser och stora spotsize. OBS:Minimiålder 18år.

Vad kostar det?

Ring eller maila för prisuppgift för borttagning av tatuering.

 

 

Borttagning tatuering / blekning tatuering för dig som bor i Örebro eller Närke.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Hälsocenter i Närke   Karlslundsgatan 20   703 41   Örebro  Tel:  019-265650   e-post: info@tatuerings-borttagning.se